beziens­waardigheden

Theater De Tamboer

Hoogeveen – 3,2km

Bezoek Theater De Tamboer Hoogeveen voor een leuke voorstelling of compositie.

Drents Museum

Assen – 32,1km

Bezoek het Drents Museum in Assen,  bekend om zijn internationale tentoonstellingen over archeologie, kunst en hedendaags realisme.

Museumdorp Orvelte

Orvelte – 31,6km

Bezoek het kleinschalige monumentendorp Orvelte.

Giethoorn

Giethoorn – 33km

Bezoek het pittoreske dorp Giethoorn, loop langs de grachten of huur een bootje en vaar door de grachtjes en over de meren. ‘Giethoorn village‘ is het deel van het dorp dat allemaal kleine eilandjes bevatten die door 176 bruggen met het vasteland verbonden zijn. Op al deze eilandjes staan huizen met rieten daken die in de 18e en 19e eeuw zijn gebouwd. Een wandel-/fietspad met de naam: ‘Binnenpad’ loopt dwars door dit gebied.

Gevangenismuseum Veenhuizen

Veenhuizen – 46km

Gevestigd in een voormalig werkgesticht in Veenhuizen. Het museum informeert op interactieve wijze over de omgang met misdaad en straf in Nederland vanaf 1600 tot vandaag de dag. Ook wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van Veenhuizen als gevangenisdorp.

Vliegveld Hoogeveen

Hoogeveen – 5km

Het vliegveld wordt voornamelijk gebruikt voor les en recreatievluchten, zweefvliegenparachute­springen en rondvluchten. Er is ook een restaurant gevestigd. Met 1200 meter heeft dit vliegveld de langste grasbaan van de BeNeLux. Er wordt in de zomer ook vaak parachute gesprongen boven Fluitenberg, de parachutisten zijn dan goed te zien vanuit de B&B.

Koloniën van Weldadigheid

Frederiksoord – 31,3km

Uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Struin door de natuur en wandel in de voetsporen van de paupers. Ga 200 jaar terug in de geschiedenis. Daar waar Generaal Johannes van den Bosch in 1818 de Maatschappij van Weldadigheid oprichtte.

Boomkroonpad Gieten-Borger

Gieten-Borger – 43km

Een toeristische attractie van Staatsbosbeheer in de Boswachterij Gieten-Borger in de Nederlandse provincie Drenthe. Staatsbosbeheer heeft nabij het informatiecentrum in de boswachterij Gieten-Borger een wandelroute langs de toppen van bomen aangelegd.

Hunebedcentrum Borger

Borger – 45km

Het Hunebedcentrum is een archeologisch museum in het Drentse dorp Borger, op een steenworp afstand van het grootste hunebed van Nederland. Het museum beschikt over een museumwinkel, een museumcafé en een kenniscentrum

Museum Kamp Westerbork

Westerbork – 28,4km

Herinneringscentrum Kamp Westerbork is een museum waar de geschiedenis van Kamp Westerbork wordt verteld. Hier wordt het verhaal over het leven van slachtoffers en overlevenden verteld. Het museum ligt aan de weg Oosthalen, zo’n drie kilometer van het voormalig kampterrein. Bij het voormalig kampterrein zelf is vanwege radiotelescopen geen gemotoriseerd verkeer en bebouwing toegestaan.

Wildlands Adventure Zoo

Emmen – 41km

Een dierentuin met attracties in Emmen. Het park heeft een oppervlakte van 24 hectare en is opgedeeld in drie themagebieden. In ‘Jungola’ staat de jungle centraal, in ‘Serenga’ de savanne en de woestijn en in ‘Nortica’ het poolgebied.

Westerbergen

Echten – 7,8km

Westerbergen in Echten is een bungalowpark en beschikt over een goed restaurant en Funcenter. (Lasergamen, hyperbowling, klimwanden, boogschieten, midgetgolf, bosgolf, tennisbaan) Neem je hond mee en ga lekker wandelen in dit gebied.

Sauna Thermen Zuidwolde

Zuidwolde – 12,1km

De sauna is gevestigd in een oude Saksische boerderij, landelijk gelegen onderin de provincie Drenthe. Ervaar de rust in onze boomgaard tuin, waar de kikkers nog kwaken. Schommel en dommel in een van onze hangmatten, of word streeploos bruin op een van onze vele ligbedden. Je kunt op een dag genieten van diverse baden en verschillende sauna’s, waaronder onze befaamde grotsauna.

Kiri Bowling

Hoogeveen – 3km

Gezellig discobowlen op de modernste Brunswick bowlingbanen met computerscore. In een moderne, maar sfeervolle lounge is het heerlijk vertoeven en altijd wat te doen, belangrijke sportevenementen te denken aan: Eredivisie voetbal, Formule 1 etc. Deze worden standaard uitgezonden op een groot scherm. Daarnaast kunt u ook gezellig poolen of darten. Tevens is er een casino aanwezig.

TT Circuit Assen

Assen – 24,9km

Een Nederlands circuit, dat gebruikt wordt voor onder meer de MotoGP TT Assen, WK Superbike, het Brits kampioenschap superbike en de DTM. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit rond Assen verreden. Sinds 1955 ligt er een permanent circuit.  De plek voor spectaculaire race-evenementen. De TT, het WK Superbike, DTM, het Truckstar Festival.

Golfbaan Martensplek

Tiendeveen – 11km

A-status baan in Tiendeveen. De baan biedt vele golfliefhebbers al sinds 1991 sportieve en gezellige golfrondes, in een perfecte, natuurlijke omgeving. De baan wordt omgeven door het natuurgebied de Goudplevier en heeft een parkachtig karakter, met veel boeiende waterpartijen en schitterende vergezichten.

VUE Bioscoop Hoogeveen

Hoogeveen – 3km

Met 7 zalen, waarvan zaal 6 een spectaculaire Dolby Atmos zaal is met levensecht geluid, een ware beleving in deze bioscoop! Vue Hoogeveen is dan ook een van de grotere bioscopen binnen Vue. Reserveer een VIP-seating voor een ultieme filmbeleving. (Restaurant De Beren is gevestigd in hetzelfde pand)

Paviljoen Nijstad

Nijstad – 6km

Hier kun je het hele jaar genieten aan het water. Een unieke plek waar niks moet maar alles mag. Dus relax en krijg direct een vakantiegevoel. (Restaurant, strand; ook verhuur van E-choppers,  kano’s, stand up paddle, sups).

Edwin Timpen

Reageert zo snel mogelijk...

Hallo👋
Heb je vragen? Stuur ons gerust een WhatsAppje of bel ons!