Fietsen & wandelen

Natuurgebied Oude Kene

Fluitenberg – 500mtr

Vanuit de B&B loopt u in een paar minuten naar natuurgebied “Oude Kene” in Fluitenberg. Een wandeling van plm. 40 minuten neemt u mee in een gebied wat is aangelegd om meerdere functies, variërend van recreatiegebied voor Hoogeveen, waterretentie (ophouden van water), helofytenfilter (groen filter om water te zuiveren) en ecologische verbindingszone te realiseren.

Het Spaarbankbos

Hoogeveen – 2,7km

Het Spaarbankbos was ooit een nat heideveld dat een geheel vormde met de ernaast gelegen Boerenveensche plassen. De Spaarbank uit Hoogeveen kocht het terrein in 1890 als belegging en plantte er bos voor mijnhout in Limburg. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er vlak voor de bevrijding een Duits munitietransport in het bos ontploft. De ontploffing had een behoorlijk gat geslagen in het bos en bomen kwamen vol met granaatscherven te zitten. De bomen waren hierdoor niet meer bruikbaar voor de houtproductie. Vervolgens maakte de Spaarbank er een wandelbos van waar de inwoners van Hoogeveen konden wandelen.

Nationaal Park Dwingelderveld

Ruinen – 9,7km

In Zuidwest-Drenthe ligt een bijzonder natuurgebied: Nationaal Park Dwingelderveld. Het Nationaal Park is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Er zijn maar liefst 2 schaapskudden met herder die de heide in conditie houden. Het bezoekerscentrum (adres: Benderse 22 Ruinen) is het startpunt van prachtige wandel- en /of fietstochten over de heide en door de bossen. In dit Nationaal Park kun je nog van een eindeloze, ongestoorde horizon genieten…

Nationaal Drents Friese Wold

Appelscha – 33km

Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland, ligt een bijzonder gebied. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park. Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa  en is daarom aangewezen als Natura2000 gebied.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Sint Jansklooster- 38km

In Weerribben-Wieden ligt het grootste en mooiste laagveenmoerasgebied van Noordwest Europa. Water en land wisselen elkaar voortdurend af. Hierdoor is er leefruimte voor allerlei soorten planten en dieren. Nationaal Park Weerribben-Wieden dankt haar status mede aan de enorme soortenrijkdom. Je vindt er meren, sloten en vaarten,  hooilanden en weilanden, rietlanden, trilvenen en moerasbossen. En elk landschapstype is waardevol, omdat er andere planten en dieren in voorkomen.

De Luie Tuinman

Ruinen – 4km

Vlakbij Ruinen midden in het Drentse land zijn de wandeltuinen van “De Luie Tuinman”. Op meer dan een hectare vind je 25 tuinen, elk met een eigen sfeer en thema. Boeiend en bloeiend, traditioneel en eigentijds, inspirerend en verrassend. Voor rustzoekers zijn er bankjes en voor tuinliefhebbers is er inspiratie. Gezellig tuincafé, terrassen, veranda, plantenplein en een werelds winkeltje.

Route.nl

De fietsroutes bestaan voornamelijk uit knooppunten en dat geldt ook voor de wandelroutes daar waar het knooppuntennetwerk beschikbaar is. Deze themaroutes nemen je mee op ontdekkingstocht door de mooiste natuurgebieden en toeristische plaatsen in NederlandBelgiëDuitsland en Denemarken. De routes wijzen je de weg door bossen en duinen, over heide en zandverstuivingen en door historische dorpen en culturele steden.

Drenthe Fietsen & Wandelen

Fietsen met vijfsterren, dat doe je in Drenthe! De provincie die met sferen strooit. Een afwisselend landschap van bos, heide, vennetjes en zandverstuivingen. Voor toerfiets, e-bike, of mountainbike. We hebben een uitgebreid fietsnetwerk. Rijd van knooppunt naar knooppunt, volg een mooie vaste route of laat het aan het toeval over. Je komt hier altijd uit op een mooie plek.

Ook wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Het ene moment sta je midden in een paarse zee vol heide. Even later wandel je door oude bossen, om vervolgens te genieten van een kopje koffie op een gezellig Drents brinkplein. Door de vele wandelpaden kun je alle kanten op. En de weg wijst zich hier vanzelf!

Fietsknooppunten Drenthe

Het fietsknooppuntensysteem is ideaal wanneer je zelf je eigen route en het aantal kilometers wilt samenstellen. In Drenthe kom je met de knooppunten op de mooiste plekjes, want ook de ANWB bewegwijzerde themaroutes zijn opgenomen in het fietsknooppuntensysteem. Met maar liefst 500 informatiepanelen en 20.000 routebordjes kun je Drenthe op de fiets gemakkelijk verkennen. En onderweg heb je alle tijd om volop te genieten van de prachtige natuur waar je doorheen fietst.

Edwin Timpen

Reageert zo snel mogelijk...

Hallo👋
Heb je vragen? Stuur ons gerust een WhatsAppje of bel ons!